Geschiedenis ideal

Op deze website kun je veel lezen over het betalen met iDeal. Toch kun je ook wel nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van deze betaalmethode. Hoe is het zo gekomen dat iDeal zo populair is geworden en hoe is deze betaalmethode geïntroduceerd? Wanneer je naar de geschiedenis iDeal kijkt dan zie je dat het is ontwikkeld door Currence. Hier heb je misschien nog nooit van gehoord maar dit is een organisatie die zeer bekend is in de wereld van betalingen. Naast iDeal heeft deze organisatie vele andere betaalmethodes ontwikkeld waar dagelijks gebruik van gemaakt wordt. Het is ook een organisatie die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Het ontstaan van iDeal

veilig-online-betalenDe betaalmethode iDeal is ontstaan in 2005 en ontwikkeld door Currence omdat er geen online betaalmogelijkheden waren zonder hoge transactiekosten. iDeal heeft even tijd nodig gehad om bekend te raken. In 2006 bijvoorbeeld stond het aantal transacties per jaar op nog geen tien miljoen, maar in 2013 vonden er ruim 142 miljoen transacties plaats via iDeal per jaar.  Dit geeft wel aan dat deze betaalmethode snel ongelooflijk populair is geworden. Nu is iDeal dan ook niet meer weg te denken en veel consumenten klikken iDeal bijna blind aan als ze willen afrekenen op een website of een webshop. Het voordeel van een iDeal betaling is dat de betaling meteen zichtbaar is. Wanneer een product dan ook op voorraad is en er wordt met iDeal betaalt dan kan het product nog dezelfde dag verzonden worden. Wordt er bijvoorbeeld betaalt met een overschrijving per bank dan duurt het enkele dagen voor de betaling binnen is en dan duurt het dus ook veel langer voordat de bestelling verstuurd kan worden. Door iDeal te gebruiken als betaalmethode worden niet alleen de kosten gedrukt maar verloopt het proces ook sneller.

Weetjes over iDeal

ideal-betalingEr vinden nu jaarlijks vele transacties met iDeal plaatst en nog steeds worden er records gebroken in de drukke decembermaand. Het gemiddelde bedrag wat betaalt wordt met iDeal ligt op vijfenzeventig euro. Betaal je met iDeal dan is een betaling niet terug te draaien. Kom je later tot de conclusie dat je de betaling niet had willen doen dan is het niet mogelijk om de betaling terug te draaien. Je zal je dan moeten richten tot de website of de webshop waar de transactie is gedaan.

Welke betaalmethodes zijn er nog meer door Currence ontwikkeld

Currence, de organisatie die iDeal heeft ontwikkeld,  heeft nog meer bekende betaalmethodes in ons land ontwikkeld. Je zal vast ook wel eens met de pin betalen in een winkel en waarschijnlijk heb je ook wel eens een acceptgiro betaalt. Dit zijn ook methodes die ontwikkeld zijn door Currence. Verder was deze organisatie ook verantwoordelijk voor het betalen per Chipknip. Dit was echter een methode die minder populair was en dit is dan ook een betaalmethode die niet meer gebruikt kan worden. Sluit je aan bij de vele Nederlanders die al betalen met iDeal en betaal ook op een snelle en veilige manier.