Overige online betaalmethoden

ideal_stock_3Op deze website kun je alles lezen over het betalen via iDeal. Toch zijn er ook overige online betaalmethoden waarmee je ook veilig en snel af kunt rekenen. Het is dan ook mogelijk om via deze methodes te betalen. Waar je dan wel rekening mee dient te houden zijn de kosten die deze betaalmethoden met zich meebrengen. Dit zijn geen standaardkosten en deze worden bij de website of webshop waar je de bestelling plaats aangegeven. Wij zetten op deze pagina de overige betaalmethoden voor je op een rij:

Betalen met creditcard

Een goed alternatief voor het betalen met iDeal is het betalen met de creditcard. Het enige wat je dan hoeft te doen is het nummer van je creditcard in te voeren met daarbij de vervaldatum van de kaart en de veiligheidscode. Deze code bestaat uit drie cijfers en je kunt hem vinden op de achterkant van de kaart. Dit voorkomt dat iemand een foto van je creditcard kan nemen en er dan mee gaat betalen. Er zijn ook prepaid creditcards te koop waar je eerst geld op moet storten voordat je er mee kunt betalen.

De Paysafecard

De Paysafecard kun je vergelijken met de prepaid creditcard. Dit is een kaart die je zowel online als in de winkel kunt kopen en waar een bepaald bedrag opstaat. Ook hierbij voer je het nummer van de kaart in met een aantal andere gegevens. Staat er na het voltooien van de betaling nog geld op de kaart dan kun je die voor een andere betaling gebruiken. Als het saldo op is kun je dit aanvullen of je kunt de kaart weggooien en gewoon weer een nieuwe aanschaffen als het nodig is.

Paypal, Neteller en Skrill

PayHet is ook mogelijk om een rekening bij Paypal, Skrill of Neteller te openen. Hier krijg je dan een online rekening waarmee je dan zowel betalingen kunt verrichten als ontvangen. Deze betaalmethoden zijn met elkaar te vergelijken. Het aanvullen van het saldo is makkelijk en dit kun je vaak ook met iDeal doen. Neteller en Skrill bieden ook nog de mogelijkheid om te betalen met een eigen prepaid creditcard. Je kunt met deze betaalmethoden niet alleen aan bedrijven betalen maar ook geld aan particulieren overmaken.

Achteraf betalen

Bij steeds meer webwinkels kun je ook achteraf betalen. Dit is natuurlijk ook erg veilig. Je krijgt eerst de goederen geleverd en daarna krijg je een bepaalde tijd om te betalen. He betalen dat doe je dan vaak met een acceptgiro. Wil je van deze betaalmethode gebruik maken dan dien je wel eerst een kredietcheck te doorstaan.

Overboeken per bank

Een betaalmethode die veel lijkt op het betalen met iDeal is het overboeken per bank. Hiervoor kun je dan internetbankieren gebruiken. Het overboeken per bank kan wel een paar dagen duren en daarom is iDeal dan vaak een betere oplossing als je die mogelijkheid ook hebt. Daarbij moet je bij een overboeking goed kijken of je het juiste rekeningnummer wel gebruikt en of je wel de juiste referentie bij de betaling vermeld. Wel is het betalen per overboeking erg veilig.