iDeal op je website

veilig-online-betalenWil je iDeal op je website maar weet je niet zo goed hoe dit werk of wat de kosten zijn dan leggen wij je dit graag uit. iDeal is een betaalmiddel waar consumenten graag mee betalen, omdat het een veilige en makkelijke betaalmethode is. Daarbij is het ook een betaalmiddel waarvan de betaling meteen zichtbaar is. Het betalen met iDeal kan gebruikt worden voor alle producten en diensten. Heb je een webwinkel en wil je graag een makkelijke betaalmethode naast de overschrijving aanbieden dan is iDeal een prima keuze. Heb je een bepaalde dienst die betaald moet worden dan kun je er ook voor kiezen om iDeal te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om je facturen met iDeal te laten betalen.

De kosten voor iDeal

ideal_logo-12Het aanbieden van iDeal heeft dus vele voordelen, maar zijn er ook kosten aan verbonden? iDeal is niet gratis en brengt bepaalde kosten met zich mee. Deze vallen mee maar wij kunnen je niet precies zeggen wat deze kosten zijn. Dit komt omdat dit afhankelijk is van het aantal transacties wat je per dag of maand verwerkt. Des te meer transacties er worden verwerkt des te lager de kosten zullen zijn. Toch kan het ook lonen om zelfs bij een paar transacties per maand dan al iDeal aan te bieden. Het is zo dat consumenten en klanten sneller betalen met iDeal. Ze klikken op een knop en kunnen direct betalen. Kunnen ze alleen via een overboeking betalen dan zullen ze eerst de website van de bank moeten openen en daar naar internetbankieren gaan. Dan moeten ze alle gegevens goed overnemen en de betaling afronden. Dit duurt veel langer en de betaling komt dan ook vaak bij andere betalingen te liggen die eens in de zoveel tijd verwerkt worden. Met iDeal heb je kans dat de betaling sneller afgerond worden.

Wanneer krijg jij je geld

Als er mensen met iDeal betalen dan heb jij niet meteen je geld. Toch duurt dit niet lang. In de meeste gevallen zullen de bestellingen die met iDeal afgerekend zijn een werkdag later op je rekening gestort worden. Dit is dan een bedrag van alle bestellingen. Het kan dan zijn dat hier meteen de kosten voor de transactie afgetrokken zijn maar het kan ook zijn dat je deze kosten eenmaal in de maand apart afrekent. Wanneer er betaalt wordt met iDeal dan zal jij dus nooit lang op je geld hoeven te wachten.

Hoe plaats je het betalen met iDeal op de website?

betalen_online-300x168Het betalen met iDeal op de website plaatsen dat kan op verschillende manieren. Je kunt de bank vragen waar je een zakelijke rekening hebt lopen. Deze kunnen je die service dan bieden. Misschien wil je nog wel meer betaalmogelijkheden op je website aanbieden zoals het betalen per creditcard of Paysafecard. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om van een payment provider gebruik te maken. Deze biedt dan ook standaard modules die je op veel gebruikte systemen zoals WordPress of Magento kunt installeren. Je klanten krijgen dan meteen de keuze uit vele betaalmogelijkheden.