Veilig betalen

Het veilig betalen op het internet is erg belangrijk. Je leest vaak verhalen over mensen die betaald hebben en hun geld kwijt zijn. Als je een consument bent dan zal je veilig willen betalen als je een bestelling bij een website of webwinkel plaatst. Heb je een webwinkel of dienst die je aanbiedt dan wil je ook dat je klanten makkelijk, snel en veilig kunnen betalen. Wordt er gebruik gemaakt van betalen via iDeal dan wordt er betaald via de eigen bank. De betaling die wordt dan ook afgerond op de website van de eigen bank. Dit is veilig en zowel de consument als de eigenaar van de webwinkel weet dan dat de transactie veilig is afgerond en de bestelling kan dan ook sneller worden afgerond.

De snelheid van het betalen

paypal_logo_centerWanneer er goederen op het internet worden bestelt dan wordt dit gedaan omdat het makkelijk is. Het bestelproces dient dan ook zo makkelijk mogelijk te zijn. Dit kan dan ook een reden zijn om voor iDeal te kiezen. De betaling die is dan binnen een minuut afgerond. Je zult ongetwijfeld ook wel eens een overboeking per bank doen en dan weet je hoe lastig dit kan zijn. Vooral met de nieuwe rekeningnummers moet je goed opletten dat je geen fout maakt. Hier heb je met het betalen via iDeal geen last van. Je hoeft namelijk geen rekeningnummer of referentie in te vullen. Dit wordt allemaal al voor je gedaan. Het enige wat jij moet doen dat is akkoord geven voor de transactie. Het voordeel van het betalen via iDeal is dan ook nog eens dat het snel is. Wanneer een transactie afgerond is dan ziet de eigenaar van de webwinkel meteen dat de betaling binnen is en het product kan dan ook nog eens dezelfde dag verzonden worden.

De kosten van iDeal

Het is leuk dat het allemaal zo snel en makkelijk gaat maar je bent nu waarschijnlijk wel nieuwsgierig naar de kosten. Het is goed om te weten dat je in de meeste gevallen niets voor iDeal betaalt. Er zijn wel kosten maar deze worden in de meeste gevallen door de webwinkel betaalt. Mocht het zijn dat er wel kosten zijn dan zullen deze duidelijk worden vermeld. Als je wordt doorverwezen naar de website van je eigen bank dan zie je nogmaals het bedrag wat er van je rekening wordt afgeschreven. Op deze wijze kun je dan ook controleren of er geen extra kosten berekend worden.

Andere mogelijkheden om veilig op het internet te betalen

veilig-betalenHet betalen met iDeal is veilig maar er zijn meerdere manieren om veilig op het internet te betalen. Je kunt natuurlijk gebruik maken van de bankoverschrijving. Dit is net zo veilig als iDeal alleen kan het verwerken van de bestelling wel langer duren aangezien het een paar dagen duurt voordat de betaling wordt ontvangen door de webwinkel. Daarnaast kun je met creditcard betalen of met een PaySafeCard. De PaySafeCard is een soort prepaid creditcard die je online of in de winkel (zoals het kruidvat) kunt kopen. Veilig betalen op het internet is dus mogelijk. Kies dan ook de betaalmethode die het beste bij je past.