Ideal providers

ideal_logo-12Er zijn in Nederland verschillende iDeal providers waar je gebruik van kunt maken. Hoe weet je nu welke provider het beste voor je is als je iDeal aan wilt bieden in je webshop? Er zijn dan een aantal zaken waar je op moet letten. Naast de providers kun je er ook voor kiezen om via je eigen bank de betaling van iDeal aan te bieden. Je moet dan naar de bank gaan waar je ook de zakelijke rekening hebt lopen. Het gebruik maken van een provider is makkelijker aangezien je via de provider meteen meerdere betaalmethoden kunt aanbieden. Naast iDeal kun je dan ook direct het betalen via creditcard of het betalen per Paysafecard aanbieden.

Waar dien je op te letten

Wil je een payment provider gebruiken waardoor jij je klanten met iDeal kunt laten betalen dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Ten eerste zijn er de kosten. Dit zal een belangrijk aspect voor je zijn. Bij de meeste providers is het zo dat des te meer betalingen er met iDeal plaatsvinden des te minder de kosten zullen zijn. Maak dan ook een inschatting van de betalingen die er met iDeal plaats zullen vinden. Zo kun je dan al een goede berekening maken van wat het gaat kosten om iDeal in je webshop aan te bieden. Wat ook belangrijk is dat is om te letten op de uitbetaling. Het is leuk dat klanten snel en makkelijk kunnen betalen met iDeal maar het zal voor jou ook belangrijk zijn dat je snel over het geld van de klanten kunt beschikken. Je zal een goede cashflow willen en uitbetalingen zijn dan ook erg belangrijk. Er zijn providers die een werkdag later al uitbetalen maar het kan ook zijn dat er eenmaal per week of eenmaal per maand uitbetaald wordt.

De betrouwbaarheid van een provider

Uiteraard is het ook belangrijk dat je kiest voor een provider die betrouwbaar is. Je zou dan op het internet kunnen zoeken naar ervaringen met de provider. Pas als je zeker weet dat je met een betrouwbare provider te maken hebt dan maak je de keuze voor deze provider. Voor het betalen via iDeal mogelijk is zal je ook altijd een overeenkomst moeten tekenen. Lees deze ook goed door en kijk of er geen verborgen kosten in te vinden zijn. Pas als dit het geval is kun je voor een bepaalde provider kiezen.

Het plaatsen van een module van een provider

voordelen-veilig-online-betalenAls je gekozen hebt voor een bepaalde provider dan dienen de bestanden voor het betalen met iDeal nog in je webshop geplaatst te worden. Dit kan vaak makkelijk aangezien er voor de meest gebruikte systemen vast modules beschikbaar zijn. Heb je een webshop die op Magento draait of wil je betalingen op een WordPress website aanbieden dan kan dit zeer makkelijk. De payment providers die bieden hier vaste modules voor die je op een makkelijke wijze aan je webshop kunt toevoegen. De betalingen die vinden dan op de website van de provider plaats maar klanten merken hier weinig van aangezien het design van deze pagina’s geheel in de stijl van je webshop aangepast kunnen worden.